Please wait. Loading...
 

Επίσημη ιστοσελίδα

της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας

Νεολαία Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε.) - Καλώς ήλθατε!


Οι Εκδηλώσεις μας

Όλες οι Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Πέμπτη 30 Μάι 2013

Μια εντυπωσιακή βραδιά παράδοσης και πολιτισμού πρόσφεραν για μια ακόμη χρονιά περισσότεροι από 200 χορευτές από 10 ιστορικούς Συλλόγους της Αχαΐας στο 5ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» το Σάββατο, 18 Μαΐου 2013.

Το κοινό της Αχαΐας κατέκλυσε και φέτος το «Θεατράκι» της μαρίνας της Πάτρας σε ένα Φεστιβάλ - θεσμό, που διοργάνωσαν για 5η συνεχή χρονιά η Νεολαία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε.) και η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας (Ε.Κ.Ν.Α.).

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια χορευτική πανδαισία με χορευτικά συγκροτήματα - εκπροσώπους κάθε γωνιάς της Ελλάδας. Στη μεγάλη γιορτή συμμετείχαν τα Χορευτικά Συγκροτήματα της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας, του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Αχαΐας «Κοσμάς ο Αιτωλός», του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη», του  Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών, του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος», του Συλλόγου Μακεδόνων και Θρακών Πάτρας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», του Συλλόγου Κρητών Πάτρας «Το Αρκάδι», του Συλλόγου των εν Πάτραις Κερκυραίων «Ο Άγιος Σπυρίδων» και η Χορευτική Ομάδα «Ακρίτες του Αιγαίου» με το συνεργαζόμενο Πολιτιστικό Σύλλογου Τέρψης.

Ο Οργανωτικός Υπεύθυνος, κ. Σταύρος Πολυβίου, ανέφερε για το μήνυμα αγωνιστικότητας και ελπίδας, που εκπέμπει το Φεστιβάλ:

«Χορεύουμε για την Κύπρο! Χορεύουμε για κάθε γωνιά, που ζει και αναπνέει η ελεύθερη ελληνική ψυχή! Χορεύουμε για το τώρα, για το τότε, για το αύριο. Χορεύουμε τους χορούς, που καρτερικά περιμένουμε να χορέψουμε ελεύθεροι σε κάθε γωνιά τής κατεχόμενης πατρίδας μας. Πιασμένοι χέρι-χέρι, νιώθοντας το ρυθμό να μας συγκλονίζει, ό,τι χρώμα κι αν έχουμε, όποια γλώσσα κι αν μιλάμε, σ' όποια φυλή ή κοινότητα κι αν ανήκουμε.

Χορεύουμε και προσβλέπουμε στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Εκατό χρόνια από τη γέννηση του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, δεν ξεχνούμε ότι ήταν αυτή ακριβώς η δημοκρατική εκτροπή και η ανατροπή του, που έβαλε το τουρκικό πόδι στην κυπριακή γη. Αυτή η ύβρις προς το αρχαίο ιδανικό της φυλής μας, τη Δημοκρατία, η ίδια ύβρις, που επί 7 χρόνια είχε γονατίσει την Ελλάδα, πότισε με αίμα το 37% της Κύπρου.

Δεν ξεχνώ, για να μαθαίνω και για να αγωνίζομαι. Μέχρι την Ελευθερία. Μέχρι τη δικαίωση. Μέχρι να γνωρίσουμε μια Κύπρο ανεξάρτητη για όλους τους Κυπρίους.

Σας ευχαριστούμε, που για μια ακόμη χρονιά, τιμάτε τον αγώνα μας και στηρίζετε το όραμά μας. Ας συνεχίσουμε να χορεύουμε στους περήφανους ελληνικούς και κυπριακούς ρυθμούς, γιατί - όσο κι αν προσπαθούνε - εμείς θα συνεχίσουμε να χορεύουμε όρθιοι.»

Ο Αντιρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας, κ. Οδυσσέας Κουφοπαύλου, εξήρε τα Χορευτικά Συγκροτήματα, που «μας δείχνουν ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και πού πρέπει να φτάσουμε».

Οι δραστηριότητες της Νεολαίας της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας, του πιο δραστήριου Τμήματος Νεολαίας των 40 και πλέον Συλλόγων Κυπρίων της Ελλάδας, φέρνουν κοντά αγαπημένους φίλους για τη διατήρηση της παράδοσης της Κύπρου και κάθε γωνιάς του Ελληνισμού, όπως είπε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Νεολαίας Ο.Κ.Ο.Ε., κ. Ευάγγελος Πολυβίου. Απεύθυνε μάλιστα ανοιχτή πρόσκληση και στην επόμενη διοργάνωση της Νεολαίας Ο.Κ.Ο.Ε. και της Νεολαίας Ε.Κ.Ν.Α., την Έκθεση Ζωγραφικής «Κύπριοι Νέοι Δημιουργοί», που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Νεκτάριος Κοτσάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του Δήμου Πατρέων, κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, κ. Κωνσταντίνος Μπουρδούλης, και οι Πρόεδροι όλων των προσκεκλημένων Συλλόγων και Χορευτικών Ομάδων ή εκπρόσωποί τους: οι κ. Κωνσταντίνος Τόγιας (Σύλλογος Μακεδόνων και Θρακών), Κορίνα Σκρεμμύδα (Σύλλογος Κερκυραίων), Ιωάννης Πορφύρης (Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων), Φραγκίσκος Βόμβυρας και Νίκος Γραικούσης («Ακρίτες του Αιγαίου» και Σύλλογος Τέρψης), Ιωάννης Σίδερης (Σύλλογος Λευκαδίων), Κωνσταντίνος Πελετίδης (Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος), Κωνσταντίνος Τσίρης (Πανηπειρωτικός Σύλλογος), Στέλιος Τσιμπλοστεφανάκης (Σύλλογος Κρητών), Τζόγια Καππάτου (Σύλλογος Κεφαλλήνων).

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια και τη συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και του «Σπιτιού της Κύπρου» την ευγενική χορηγία της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδος και την ευγενική χορηγία επικοινωνίας του τηλεοπτικού σταθμού SuperB. Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από τον τηλεοπτικό σταθμό «Λύχνος».

Σε ένα πανηγυρικό κλίμα θεατές, τραγουδιστές, οργανοπαίχτες και χορευτές ανανέωσαν το ραντεβού για το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» το 2014.

ΕΚΝΑ - ΑΧΑΪΑΣ

Χ0ΡΕΥΤΙΚΟ ΕΚΝΑ - ΑΧΑΪΑΣ

 

 

Εκδηλώσεις
Τρίτη 05 Ιούν 2012
Αχαϊα, ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΚΟΕ, Χορός

 

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό παρουσίασαν 200 χορευτές από 9 ιστορικούς Συλλόγους της Πάτρας ελληνικούς και κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» το Σάββατο, 26 Μαΐου 2012. Το «Θεατράκι» της μαρίνας της Πάτρας υπερέβη τα όρια της χωρητικότητάς του στη διοργάνωση, που πραγματοποίησαν για τέταρτη συνεχή χρονιά η Νεολαία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε.) και η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας (Ε.Κ.Ν.Α.).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ (ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

Εκδηλώσεις
Δευτέρα 30 Μάι 2011

Μια εξαιρετική βραδιά παραδοσιακής μουσικής και χορού απόλαυσαν όσοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν - ως διοργανωτές, ως χορευτές, ως θεατές - στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» το Σάββατο, 14 Μαΐου 2011. Για ακόμη μια χρονιά η διοργάνωση της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε.) και της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας (Ε.Κ.Ν.Α.) είχε σαν αποτέλεσμα το «Θεατράκι» της μαρίνας της Πάτρας να ξεχειλίζει από κόσμο.

Εκδηλώσεις
Παρασκευή 21 Μάι 2010

Χορευτικό Ε.Κ.Ν.Α.

Εξαιρετική επιτυχία παρουσίασε το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» με αυξημένη συμμετοχή καταξιωμένων συγκροτημάτων και επέκταση και πέρα από τα όρια της Αχαΐας. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τη Νεολαία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε.) και την Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας (Ε.Κ.Ν.Α.) και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8 Μαΐου 2010, στο κατάμεστο «Θεατράκι» της μαρίνας της Πάτρας και την Κυριακή, 9 Μαΐου στο λιμάνι του Δήμου Κάστρου Κυλλήνης.

Βρέθηκαν 43 αποτελέσματα. Σελίδα 10 από 11
Σελίδα << < [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] >

Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

Όλες οι Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Πέμπτη 04 Ιαν 2018
ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΚΟΕ, ΝΕΠΟΜΑΚ

Λίγες μέρες έμειναν! Παιδιά κάντε αίτηση όσο προλαβαίνετε! Η πιο ξεχωριστή εμπειρία και ευκαιρία να εξερευνήσετε την Κύπρο σε μια παρέα 25 ατόμων από όλο τον κόσμο! Και όλα αυτά μέσα σε 10 μέρες και εντελώς δωρεάν!

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ανακοινώσεις
Τρίτη 02 Ιαν 2018
ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΚΟΕ, ΝΕΠΟΜΑΚ

Λίγες μέρες έμειναν! Παιδιά κάντε αίτηση όσο προλαβαίνετε! Η πιο ξεχωριστή εμπειρία και ευκαιρία να εξερευνήσετε την Κύπρο σε μια παρέα 25 ατόμων από όλο τον κόσμο! Και όλα αυτά μέσα σε 10 μέρες και εντελώς δωρεάν!

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018


Βρέθηκαν 26 αποτελέσματα. Σελίδα 1 από 7
Σελίδα [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] >


Newsletter Νεολαίας ΟΚΟΕ

Εγγραφείτε στο newsletter μας:
© 2010 Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε. - All rights reserved.
Η παρούσα ιστοσελίδα (Website) δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ο.Κ.Ο.Ε. . Developed by LogicONE